0
0
Coș de cumpărături: 0.00L

Coșul de cumpărături este gol

Ai nevoie de ajutor ? +373 7950 2522

Alternator

Total rezultate: 0

Nicio mașină selectată Pentru a vedea mărfurile, selectează mașina ale cărei detalii le cauți.

Cele mai noi produse din categorie: Alternator

În această categorie de piese auto, puteți urmări noutățile celor mai noi produse din gama noastră. Subliniem că această listă arată produsele tuturor modelelor de mașini - nu faceți o greșeală atunci când alegeți. Piesele din categoria „Alternator” pentru mașina dumnevoastră vor fi afișate numai după ce selectați modelul dorit și apăsați butonul „Alege vehiculul” de mai sus.

Întrebări frecvente

Produsele pot fi ridicate de la magazinele fizice Caraus ED SRL (Автостекла) , situat la adresa

Filiala 1 Chisinau, str.Gradina Botanica, 9

Filiala 2 Chisinau, str. Calea Iesilor, 14/3

Filiala 3 Chisinau str. Sokoleni, 1

Filiala 4 Stauceni, str. Dumbravei, 27

Comandă de ridicare a articolelor în orașele enumerate mai jos:

Dacă aveți întrebări atunci când alegeți mărfuri din categoria ALTERNATOR, puteți oricând să vizitați magazinele noastre fizice din orașele enumerate mai jos, de unde puteți nu doar să ridicați mărfurile, ci și să vă consultați cu specialiști din domeniu înainte de a cumpăra. După ce ați comandat online piesa originală de care aveți nevoie, o puteți ridica de la cel mai apropiat magazin fizic chiar în următoarea zi lucrătoare. Piesele auto comandate online sunt livrate nu numai în magazinele noastre fizice, ci și în diverse orașe și suburbii. În magazine, veți primi nu numai ajutor profesional din partea managerilor noștri, ci și oportunitatea de a vizualiza piesele noi necesare înainte de a cumpăra. La comanda online piese auto, acestea sunt livrate nu numai în marile orașe ale Moldovei, precum Chișinău, Bălți, Tiraspol, ci și în orașe și cartiere mai mici, precum Bender (Tighina), Rîbnița, Ungheni, Cahul, Soroca, Orhei, Comrat, Dubăsari, Strășeni, Ceadâr-Lunga, Căușeni, Drochia, Edineț, Vulcănești, Durlești, Hîncești, Ialoveni, Fălești, Călărași, Codru, Taraclia, Florești, Cimișlia, Sîngerei, Slobozia, Nisporeni, Grigoriopol, Dnestrovsc, Basarabeasca, Rîșcani, Glodeni, Camenca, Rezina, Leova, Cricova, Dondușeni, Ocnița, Briceni, Otaci, Anenii Noi, Ștefan Vodă, Cupcini, Sîngera, Criuleni, Telenești, Șoldănești, Tvardița, Lipcani, Vadul lui Vodă, Iargara, Căinari, Cantemir, Vatra, Biruința, Cornești, Costești, Mărculești, Crasnoe, Tiraspolul Nou, Ghindești, Frunză, Bucovăț, Maiac. Livrarea pieselor de schimb la domiciliul dvs. va dura 7-21 zile. Managerii noștri vă vor informa despre bunurile trimise sau gata de colectare prin mesaj scurt. Puteți citi mai multe despre condițiile de livrare făcând clic pe acest link - https://www.signeda.md/regulile-magazinului-online

Un generator de autoturism este un dispozitiv care transformă puterea mecanică de rotație a arborelui cotit în curent electric. Energia pe care o produce este folosită pentru a încărca bateria și a alimenta diverse dispozitive electrice în timpul funcționării motorului. În unele mașini, alternatorul este folosit și pentru a porni motorul.

Tipuri de generatoare auto

  • Cu perii de carbon. Acestea sunt cele mai comune generatoare. În astfel de dispozitive, înfășurarea excitatorului este montată pe arborele rotorului. Curentul de exitație curge către rotor prin perii de cărbune.
  • Fără perii. Sunt mai puțin frecvente. Sunt fiabile și durabile. Învârtitorul de exitație a acestor generatoare este montată direct pe stator. Forța electromotoare este generată din cauza modificărilor conductivității magnetice a spațiului de aer dintre rotor și stator. Aceste dispozitive diferă în dimensiune, poziția relativă a unora dintre elementele lor, putere și performanță.
  • Pe lângă generatoarele convenționale, există și ansambluri combinate de motor de pornire și generator. Acestea sunt de obicei instalate în vehicule hibride sau în mașini echipate cu un sistem Start-Stop.

Sfaturi de operare

  • Asigurați-vă întotdeauna că cablurile sunt conectate corect după orice lucrare de reparație sau inspecție a unității. Schimbarea polarității conexiunii poate deteriora diodele redresoare și regulatorul de tensiune. Rețineți că deconectarea alternatorului de la baterie în timp ce motorul funcționează poate deteriora sistemul electric al mașinii. Nu încercați niciodată să testați funcționarea dispozitivului prin intermediul unei scântei prin conectarea terminalului pozitiv al dispozitivului la caroseria mașinii. Nu porniți altă mașină dacă motorul mașinii este pornit.
  • Păstrați curat compartimentul motor. Murdăria este periculoasă atât pentru carcasa dispozitivului, deoarece îi poate provoca coroziune, cât și pentru contactele electrice, deoarece se poate oxida. Nu uitați să protejați generatorul de stropire atunci când spălați motorul, de exemplu, acoperindu-l cu o pungă de plastic.
  • Verificați regulat mecanismul de antrenare. O centură prea strânsă sau scripetele care nu este instalat corect pot cauza defectarea rulmentului scripetelui. Amintiți-vă că scripetele este un consumabil. Producătorii de mașini indică durata de viață a generatorului în manualul de utilizare. Când acesta expiră, înlocuiți scripetele.
  • Evitați să conduceți peste bălți adânci. Dacă nu există altă opțiune, încercați să le treceți cu atenție la viteză mică. Fluctuațiile de temperatură pot cauza funcționarea defectuoasă a dispozitivului.

Semne de funcționare defectuoasă

Defecțiunile punții de diode, defecțiunile regulatorului de tensiune, curelele de transmisie rupte sau slăbite duc aproape întotdeauna la încărcare insuficientă a bateriei. Prin urmare, dacă lampa de avertizare a bateriei continuă să clipească în timpul mersului, alternatorul ar trebui verificat de obicei. Dacă farurile se sting în timp ce motorul funcționează și claxonul sună trosnind, acest lucru poate indica și defecțiuni ale dispozitivului. Dacă rulmentul este uzat, puteți auzi un zumzet specific sub capotă. Un suierat indică de obicei că centura este ruptă sau are grăsime pe ea.

Cauzele defecțiunilor

Amestecul de apă sau ulei-murdărie de pe placa punții diode, precum și inversarea polarității conexiunilor, pot provoca arderea punții. Polaritatea inversată este periculoasă și pentru alte părți ale generatorului, inclusiv pentru regulatorul de tensiune, care se poate defecta și după un scurtcircuit în rețeaua electrică a mașinii. Scripeții și dispozitivele de pretensionare instalate incorect, precum și cureaua, pot duce la defectarea scripetelor. Periile se defectează din cauza uzurii normale.