0
0
Coș de cumpărături: 0.00L

Coșul de cumpărături este gol

Ai nevoie de ajutor ? +373 7950 2522
  • PIESE MOTOR
  • SISTEMUL DE EVACUARE A GAZELOR DE EȘAPAMENT

Sistemul de evacuare a gazelor de eșapament

Total rezultate: 0

Nicio mașină selectată Pentru a vedea mărfurile, selectează mașina ale cărei detalii le cauți.

Cele mai noi produse din categorie: Sistemul de evacuare a gazelor de eșapament

În această categorie de piese auto, puteți urmări noutățile celor mai noi produse din gama noastră. Subliniem că această listă arată produsele tuturor modelelor de mașini - nu faceți o greșeală atunci când alegeți. Piesele din categoria „Sistemul de evacuare a gazelor de eșapament” pentru mașina dumnevoastră vor fi afișate numai după ce selectați modelul dorit și apăsați butonul „Alege vehiculul” de mai sus.

Întrebări frecvente

Produsele pot fi ridicate de la magazinele fizice Caraus ED SRL (Автостекла) , situat la adresa

Filiala 1 Chisinau, str.Gradina Botanica, 9

Filiala 2 Chisinau, str. Calea Iesilor, 14/3

Filiala 3 Chisinau str. Sokoleni, 1

Filiala 4 Stauceni, str. Dumbravei, 27

Comandă de ridicare a articolelor în orașele enumerate mai jos:

Dacă aveți întrebări atunci când alegeți mărfuri din categoria SISTEMUL DE EVACUARE A GAZELOR DE EȘAPAMENT, puteți oricând să vizitați magazinele noastre fizice din orașele enumerate mai jos, de unde puteți nu doar să ridicați mărfurile, ci și să vă consultați cu specialiști din domeniu înainte de a cumpăra. După ce ați comandat online piesa originală de care aveți nevoie, o puteți ridica de la cel mai apropiat magazin fizic chiar în următoarea zi lucrătoare. Piesele auto comandate online sunt livrate nu numai în magazinele noastre fizice, ci și în diverse orașe și suburbii. În magazine, veți primi nu numai ajutor profesional din partea managerilor noștri, ci și oportunitatea de a vizualiza piesele noi necesare înainte de a cumpăra. La comanda online piese auto, acestea sunt livrate nu numai în marile orașe ale Moldovei, precum Chișinău, Bălți, Tiraspol, ci și în orașe și cartiere mai mici, precum Bender (Tighina), Rîbnița, Ungheni, Cahul, Soroca, Orhei, Comrat, Dubăsari, Strășeni, Ceadâr-Lunga, Căușeni, Drochia, Edineț, Vulcănești, Durlești, Hîncești, Ialoveni, Fălești, Călărași, Codru, Taraclia, Florești, Cimișlia, Sîngerei, Slobozia, Nisporeni, Grigoriopol, Dnestrovsc, Basarabeasca, Rîșcani, Glodeni, Camenca, Rezina, Leova, Cricova, Dondușeni, Ocnița, Briceni, Otaci, Anenii Noi, Ștefan Vodă, Cupcini, Sîngera, Criuleni, Telenești, Șoldănești, Tvardița, Lipcani, Vadul lui Vodă, Iargara, Căinari, Cantemir, Vatra, Biruința, Cornești, Costești, Mărculești, Crasnoe, Tiraspolul Nou, Ghindești, Frunză, Bucovăț, Maiac. Livrarea pieselor de schimb la domiciliul dvs. va dura 7-21 zile. Managerii noștri vă vor informa despre bunurile trimise sau gata de colectare prin mesaj scurt. Puteți citi mai multe despre condițiile de livrare făcând clic pe acest link - https://www.signeda.md/regulile-magazinului-online

Sistemul de evacuare a gazelor de eșapament nu numai că îndepărtează produsele de ardere din motor, dar le și curăță. Acest sistem suprimă zgomotul atunci când gazele de eșapament ies. De asemenea, este conceput pentru a reduce toxicitatea emisiilor.

Construcția sistemului de evacuare a gazelor de eșapament

Sistemul de evacuare a gazelor de eșapament al mașinilor moderne constă de obicei din următoarele componente:

  • Colector de evacuare. Este atașat la motor. Numărul de țevi primare din galeria de evacuare se potrivește cu numărul de cilindri din motor. Această componentă colectează gazele de eșapament în conducta de evacuare. Asigură curățarea camerelor de ardere ale motorului. Conexiunea acestor noduri este etanșată cu o garnitură.
  • Conducta de evacuare. Acesta conectează galeria de evacuare la convertorul catalitic sau la rezonator. Este folosit pentru transportul suplimentar al gazelor de eșapament. Construcția sa constă adesea dintr-un tub flexibil, un compensator elastic special care echilibrează fluctuațiile de temperatură și vibrațiile motorului.
  • Convertor catalitic. Substanțele nocive din gazele de eșapament reacționează cu acoperirea elementelor catalizatorului și se transformă în compuși inofensivi. Catalizatorii ajută la reducerea semnificativă a toxicității gazelor de eșapament.
  • Filtru de particule. Este conceput pentru a curăța gazele de eșapament, dar numai la motoarele diesel.
  • Rezonator sau pre-atenuator. Este folosit pentru a reduce nivelul de zgomot și pentru a echilibra pulsația fluxului de gaze de eșapament.
  • Toba de eșapament principală. Oferă o reducere maximă a zgomotului.
  • Îmbinări, etanșări și garnituri. Toate componentele sistemului de evacuare sunt interconectate printr-o conductă. Conexiunile lor pot fi sigilate cu garnituri.

Semne de avarii

Tobe de eșapament arse, garniturile uzate de coroziune și alte defecțiuni sunt adesea însoțite de sunete puternice de la un motor în funcțiune. Când parcați afară, este posibil să observați gaze de eșapament care provin de sub capotă sau de sub mașină. Uneori ajung în interiorul mașinii. Un miros urât după pornirea unui motor rece poate indica un convertor catalitic înfundat. Această problemă este adesea asociată cu performanța redusă a mașinii, consumul crescut de ulei și combustibil și dificultăți de pornire a motorului. Sunetele metalice care provin de sub mașină în timpul conducerii pot fi un semn al unei suspensii de eșapament defectuoasă.

Cauze ale avariilor

În timpul conducerii se formează condens în elementele tobei de eșapament. Acest lucru poate duce la coroziunea pieselor. Prin urmare, atunci când înlocuiți componentele sistemului de evacuare, alegeți-le pe cele din materiale rezistente la coroziune, precum oțelul inoxidabil. Conducerea frecventă pe distanțe scurte determină formarea depunerilor de carbon și funingine pe elementele sistemului, care pot provoca înfundarea sistemului.

Sfaturi pentru intretinere

  • Eliminați defecțiunile motorului din timp. Din cauza aprinderii întârziate, necorespunzătoare și a amestecului bogat aer-combustibil, combustibilul arde în sistemul de evacuare, ceea ce provoacă arderea elementelor acestuia. Din acest motiv, nu se recomandă utilizarea benzinei de calitate scăzută.
  • Lăsați motorul să funcționeze la turații mari din când în când. Acest lucru va elimina depunerile de oxid și funingine de pe elementele tobei de eșapament.
  • Nu utilizați prea des funcția de pornire de la distanță a motorului în timpul iernii. Numărul de cicluri de încălzire și răcire afectează durata de viață a componentelor.
  • Evitați bălțile în timp ce conduceți pe drumuri proaste. O schimbare bruscă a temperaturii poate cauza crăparea componentelor.
  • Strângeți bine și suporturile tobei de eșapament. Vibrațiile excesive afectează negativ celelalte componente.